Jeugdsportfonds

Wil jij sporten maar is daar thuis niet genoeg geld voor?

Was de introductiecursus leuk en zou je daar graag verder mee willen? Helaas kunnen niet alle kinderen sporten omdat niet elke ouder/verzorger dit kan betalen. En dat terwijl sporten, samen met je vrienden zo leuk is. Kom jij uit een gezin waar niet genoeg geld aanwezig is om jou te laten sporten op een sportvereniging? En ben je tussen de 4 en 18 jaar? Dan kan het Jeugdsportfonds je misschien wel helpen. Wij kunnen je contributie betalen en de benodigde sportspullen. Een intermediair kan voor jou een aanvraag indienen waarna je na goedkeuring vaak binnen 3 weken al kunt gaan sporten.

 

Wat moet je doen als je wilt sporten:

  • Overleg met je ouders dat je graag wil sporten.
  • Denk na over welke sport je het liefst doet en bij welke club je dat wil doen. Zoek uit wat het kost om lid te worden (bel of kijk op de site van de sportclub).
  • Kijk wat je nodig hebt aan sportkleding en –spullen.
  • Ga samen met jouw ouders/verzorgers op zoek naar een intermediair, dat is jouw leraar op jouw school, je huisarts, maatschappelijk werker, medewerker jeugdzorg, schuldhulpverlener of buurtsportcoach. Al deze mensen kunnen voor jou een aanvraag indienen.
  • Van je intermediair hoor je of je aanvraag is goedgekeurd. Na dat bericht kun je je aanmelden bij de sportvereniging en beginnen met sporten.